Beranda Ragam Gotra Sawala Agung Jeung budaya Sunda Di Pangandaran

Gotra Sawala Agung Jeung budaya Sunda Di Pangandaran

 

Balukah Tina kajadian Arteria Dahlan, ieu mawa Marwah Ki Sunda

 

Modusinvestigasi.online, Pangandaran – Ngalaksanakeun Gotra Sawala Agung atawa sawala anu digagas Mang Arif Budiman’ jeung réréncangan  anu ngamumule kabudayaan Sunda,Gotra Sawala ieu kaleresan di Pimpin Kang Khardiana Nu seuer di Sebat Kang  Entol.

Gotra Sawala Agung ngalangkungan Tema Sunda Pangandaran Tandang Makalangan ” anu bade di gelar Seunen 31 Januari 2022 di Gedong Sawala SPP Batu Hiu.

Saur kang Arif“Urang diingetan deui, kudu leuwih inténsif jeung serius, ngajaga jeung mekarkeun budaya Sunda.  Ieu téh samata-mata pikeun ngaronjatkeun rasa kareueus salaku bangsa di Jawa Barat umumna, tangtu ieu dina kontéks pikeun nguatkeun jeung ngabeungharan persatuan bangsa Indonésia,” saur Mang Arif Budiman.

Nurutkeun téma Gotra Sawala, nya éta nguatan Benteng Budaya Nasional, kabéh sapuk yén kualitas generasi ngora kiwari kudu diuatan ku cara paham kana pentingna ngajaga jeung mekarkeun jati diri bangsa.

Teras na kang Arif Budiman: Gotra Sawala Agung mabgrupakan tarekan pikeun ngahijikn rasa lampah Jeung ucap supaya ulah pagirang-ngirang tampian.

Gotra Sawala anu di lungguhan ku sadaya Pini sepuh ieu tangtos bakal ngahasilken ajen inajen seni Jeung budaya Sunda.

Balukah Tina kajadian Arteria Dahlan, ieu mawa Marwah Ki Sunda pikeun tandang makalang.

Sapuk sapagos Dina Gotra Sawala anu langkung Utami nyatana, nemrakn katugenahan Manah Yen Sunda teh geus di sapirakeun ku oknum anggota DPR-RI.

 

Ngarojong sagemlengna Kejati biantara ngagunakan bahasa Sunda, kalayan budaya di Pangandaran kudu nanjeur luyu Jeung visi misi kab Pangandaran anu jadi wisata mancanagara, tangtu bakal bola tatamu anu Ulin sabab Pangandaran jadi panonoban bangsa deungeun.

Tong kalampah jari kasilih ku junti.

 

Salajengna Sunda sa tatar Pangandaran panuju pisan Kapinh 17 Januari jadi tanggal indung Sunda tandang.

Ngajaga ngariksa tur ngamumule seni budaya Sunda Pancen urang Sunda. Saurna (BD)

Tinggalkan Balasan